Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matamatika házi feladat

Főoldal » Középiskola » Matematika
512
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
30 nap alatt napi 1/30-at kell megcsinálnia.
Ha kész a fele akkor 1/2-ed része maradt meg.
Az alap sebesség ugye 1/30, és neki most 0,5/13 sebességgel kell haladnia (mivel 15 napja maradt volna de ebből 2-t másra használt, így a megmaradt felet 13 alatt kell befejeznie), ami 1/26 egyszerűsítve.
A kettő aránya (1/26)/(1/30)=30/26=1,1538
Ebből kivonsz egyet és átszámolod százalékba: (1,1538-1)*100=15,38%
0