Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SOS !!

Főoldal » Általános iskola » Kémia
326
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Kémia

Válaszok

1
Minden aminosav NH₂-CH(R)-COOH összetételű, ahol R alkil csoportot, vagy más (például kén vagy oxigén tartalmú) szubsztituenst jelent.

Ezek az aminosavak az R csoportban különböznek egymástól:
például
R = -CH₂-Ph (Ph: benzol gyűrű)
fenil-alanin

R = -CH₃
alanin

R= -CH₂-SH
cisztein (kén tartalmú)
1