Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
1941
Heloo, valaki tudna segíteni?
Egy téglatest térfogata 7500 köbcentiméter, egyik csúcsában az összefuto eleinek az aránya 3:4:5. Mekkora a felszíne?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Téglatest térfogatát úgy számoljuk ki hogy:
V=a×b×c
Ezek szerint az oldalak hossza: 3x, 4x, és 5x
Így 3x×4x×5x=60x³
60x³=7500 cm³
x³=125 cm³
x=5 cm
Így oldalai: 15 cm, 20 cm, és 25 cm.
Felszíne pedig: A=2(ab+bc+ac)=2(300+500+375)=2350 cm² a felszíne.
0