Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizikában szeretnék segítséget kérni

Főoldal » Általános iskola » Fizika
1106
Ez lenne a feladat:
Egy kocsi súlya 2000N. Kerekeinek a talajjal érintkező felülete fél négyzetméter. Mekkora nyomást fejt ki a kocsi a talajra?
Ezek a válaszlehetőségek:
-1000Pa
-10000Pa
-4000Pa
Előre is nagyon köszönöm ha segítetek benne!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
p=F/A=2000N/0,5m²=4000Pa
0