Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek szorgalmi

Főoldal » Középiskola » Matematika
395
Segítséget szeretnék kerni ebben a feladatban.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
abszcissza = 1
az első koordináta = 1
Behelyettesítjük az egyenletbe:

(1+3) négyzete + (y-4) négyzete = 25
ez y-ra másodfokú egyenlet. Megoldása y= -8 és y= 0
példáulP( 1,-8)
érintő egy pontja megvan (1,-8)

az érintési pontot a kör közepével összekötve mindig DERÉKSZÖGET kapunk.

PK vektor (-2,4)-(1,-8) = (-3, 12)
az egyenes normálvektora lesz
n(-3,12
p(1,-8)
-3x+12y= -3s
-3 szor 1 meg 12szer -8
-3x+12y=-99

másikat ugyanigy
BGY
1