Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika házi feladat

Főoldal » Általános iskola » Matematika
737
1.Először végezd el az összevonásokat,majd alakítsd szorzattá a kifejezèseket
A: 300y -150y +40 y a másodikon -30 y a másodikon.
B: y a harmadikon +8xy + 2y a másodikon -2yx
C: 45- 25x a másodikon + 15 -20 x a másodikon.
D:18 y- 4 zy - yz +2 y -25 y a másodikon +50

2. Írd a szorzatokat összegalakba majd számítsd ki az értéküket
(A+B)-szer b
B(2-a)
(A+B-5) szor (-3)
Ha A=1
A szor szer az szorzás
Remélem érthetően írtam föl a feladatot
Előre is köszönöm a válaszokat!
B=-1
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
²1.feladat
A:
300y-150y+40y²-30y²
Összevonva:
150y+10y²
10y(15+y)
B:
y³+8xy+2y²-2yx
Összevonva:
y³+6xy+2y²
y(y²+6x+2y)
C:
45-25x²+15-20x²
Összevonva:
60-45x²
15(4-3x²)
D:
Összevonva:
20y-5zy-25y²+50
5(4y-zy-5y²+10)

2.feladat
(A+B)×b=ab+b²=-1+1=0
B(2-a)=2b-ab=-2+1=-1
(A+B-5)×(-3)=-3a-3b+15=-3+3+15=15

















-1