Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek beadandó

Főoldal » Középiskola » Matematika
2765
1. Adja meg az (x+2)²+y²=9 egyenletű kör K középpontjának koordinátáit és sugarának hosszát?!

2. Egy piros és egy sárga szabályos dobókockát egyszerre feldobunk. Mennyi a valószínű-
sége annak, hogy a dobott számok összege pontosan 4 lesz?Válaszát indokolja!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
1. K(-2;0), r=3

2. Összes eset: 6*6=36
Kedvező eset: 1+3, 2+2, 3+1, tehát összesen 3-féleképpen jöhet ki a 4.
Valószínűség=kedvező/összes=3/36=1/12=~0,08333=8,333%.
Módosítva: 9 éve
1