Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

A számjegyeket cédulákra írjuk, és visszatevéssel

Főoldal » Felsőoktatás » Matematika
358
A számjegyeket cédulákra írjuk, és visszatevéssel hármat húzva, a jegyeket egymás
után írjuk. Mi a valószínűsége, hogy négyzetszámot kapunk? (A két nullával kezdődő számokat
egyjegyűnek, az egy nullával kezdődőket kétjegyűnek tekintjük.)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Matematika

Válaszok

1
Összes eset = 10x10x10 (mert visszatesszük és 1,2,3 jegyűeket is jónak fogadjuk el)
Még a 000 =0 is benne van (mint egyjegyű szám?)

kedvező esetek:
Ha négyzetszámot kapunk
0 négyzet
1 négyzet

.....
utolsó 31 négyzete = 961

Ez 32 db szám
Val = 32/1000
0