Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika pitagorasz tétel

Főoldal » Középiskola » Matematika
534
Egy téglalap oldalainak aránya 2 : 5, az átlója 25,50 dm. Mekkora a kerülete?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Pitagorasz tétel segítségével:
(2x)²+(5x)²=25,5² dm²
4x²+25x²=25,5² dm²
29x²=25,5² dm²
x²=22,422
x=4,735 cm
Így az egyik oldala: 2×4,735=9,47 cm, és a másik oldal 5×4,735=23,675 cm
Így a kerülete: 2×(9,47+23,675)=66,29 cm
-1