Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
2319
Egy téglalap oldalai 8 és 18 cm hosszúságúak. Mekkora annak a négyzetnek az oldala, amelynek a területe megegyezik a téglalap területével?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

3
Négyzet oldala: 12 cm
1

Téglalap:
a= 8 cm
b= 18 cm
T= a*b = 8cm * 18cm= 144 cm

Ebből következtetve a négyzet területe is 144 cm, amit 4*a-ként tudunk kiszámolni. Így osztjuk a meglévő területet 4-gyel, tehát 36 cm-ek a négyzet oldalai.
-1

A téglalap területe egyenlő a két oldal szorzatával: 8*18=144
Mivel a négyzet mind a négy oldala egyenlő, és a területe egyenlő az egy csúcsba befutó két oldal szorzatával, ezért a 144-ből négyzetgyököt vonunk, ami egyenlő 12-vel :)
1