Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Dinamika, gravitációs vonzóerő

Főoldal » Középiskola » Fizika
475
Mekkora a távolsága annak a két pontszerű testnek, amelyek között 2 N a gravitációs vonzóerő, tömegük pedig 60kg, illetve 80 kg? Fogalmam sincs hogyan kéne hozzákezdeni. Köszi a segítséget
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
F=f·(m₁·m₂)/r²⇒r²=f·(m₁·m₂)/F=6,67·10-11·60·80/2=16000·10-11=1600·10-10
vonjuk gyököt!
r=40·10-5m

0