Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek feladat

Főoldal » Középiskola » Matematika
1038
Sziasztok!
Ebben a feladatban szeretnék kérni segítséget:

Hány dl üdítőitalt töltsünk abba a henger alakú pohárba, amelynek átmérője 8cm, magassága 12cm, ha csak a pohár magasságának háromnegyedéig töltjük az italt?

Előre is köszönöm szépen a segítségeteket!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, feladat, Matematika, érettségi
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Henger térfogata:
Ital magassága: 12×(3/4)=9cm
V=r²π×m=4²×3,14×9=452,16 cm³=452,16 ml=4,5216 dl-t kell önteni
r=8/2=4cm
-1