Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Feladatok egyenesekkel

Főoldal » Középiskola » Matematika
810
Egy paralelogramma két oldalegyenesének egyenlete:
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
1
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
Valamiért nem másolta be a maradékot.

x+4y=0 és 3x-2y=0. A paralelogramma egyik csúcsa a P(8;5) pont.

Írd fel a P-n átmenő oldalegyenesek egyenletét!

Mely pontok a paralelogramma csúcsai?

Odáig eljutottam a behelyettesítéses módszerrel, hogy x=0 és y=0...
Módosítva: 6 éve
0

P nincs a két egyenesen, mert koordinátái nem elégítik kiaz egyenleteket.

Igy a két adott egyenes metszéspontja , a (0,0) , ahogy kiszámoltad = P vel szemközti csúcs.

Kell x + 4y = val párhuzamos egyenes, amin a P rajta van
n( 1,4)
P( 8,5)
egyenlete :
x+4y = 1x8+4x5
x+4y= 28


Kell 3x-2y= 0 val párhuzamos egyenes, amin P rajta van

n( 3,-2)
P(8,5)
3x-2y= 3x8-2x5
3x-2y=14

A többi csúcsot úgy kapod meg, ha megoldasz egyenletrendszereket:

A most kapottakat és a korábbiakat.
Fel kell rajzolni, hogy melyik párok kellenek.

BGY
0