Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek Ez így jó megoldásnak ?

Főoldal » Általános iskola » Matematika
457
Ez így jó megoldásnak ? Az 1 és a 2 nagyon könnyű volt de a 3 és 4 már egy picit nehezebb és nem vagyok biztos benne hogy jó-e mind
1 . « Elköltöttem pénzem 30%-át, 510 ft-ot. Mennyi pénzem volt?
2 . « A havi keresetem 15%-át, 21000 ft-ot költöm fűtésre. Mennyi a havi keresetem?
3. Egy család a fizetésének 35%-át élelmiszerre költi, 38%-át a rezsire, a fennmaradó részből gazdálkodik. Kifizetések után 59400 forint marad.Mennyi a család fizetése?
4. Almát és körtét termesztenek a gazdaságban.A termés 54%-a alma a többi körte. 5,75 tonna körte termett. Mennyi almát termesztettek?
Megoldások :
1 X*0,3 = 510
X = 1700 Ft
1700 Ft-tom volt .
2 X*0,15 = 21000
X = 140000
140000 Ft a havi keresetem .
3 X*0,73 = 59400
X = 81369
81369 ft a család fizetése .
4 X*0,54 = 5,75
X = 10,6481
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, sos
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Csatoltam képet.
1