Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika, szabadesés

Főoldal » Középiskola » Fizika
802
Egy 25 kg tömegű test 20m magasról szabadon esett. Számítsuk ki a test mozgási energiáját és sebességét arra a pillanatra vonatkozóan, amikor a test 10m magasan van.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
Ha 10 métert már esett, akkor a mozgási energiája pont annyi, mint a felső 10 méternyi helyzeti energia:

E = m·g·h = 25kg·g·10m = 2500 J
0