Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kérlek, segíts!

Főoldal » Középiskola » Fizika
913
Egy kalapácsvető dobáskor három és félszer fordul körbe 1,15 s alatt. Mekkora az átlagos sebessége a kalapács
fejének? Mekkora erővel kell tartania a kalapácsot? A szabványos kalapács 7,27 kg tömegű és 120 cm hosszú. A
sportoló karját vegyük 60 cm hosszúnak.

Előre is nagyon szépen köszönöm.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
Vk=2·r·π·n( n=fordulat,r=0,6+1,2=1,8m (helyettesíts be!)
Fcp=m·v²/r
1