Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek feladatok

Főoldal » Középiskola » Matematika
484
Sziasztok, ezekben a feladatokban szeretném a segítségeteket kérni!
Válaszotokat előre is köszönöm!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
14. a) legkisebb szög:x legnagyobb: 3x-24 a harmadik szög: 2x
Egyenlet:
x+2x+3x-24=180 /összevonás
6x-24=180 /+24
6x=204 /:6
x=34
Innen visszahelyettesítek, azaz: legkisebb: 34, legnagyobb: 78, harmadik:68
A b) részét nem tudom, még nem tanultuk azt a tételt amivel ki lehet számolni :)
0