Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika házi

Főoldal » Középiskola » Fizika
411
Csatoltam képet. Segítsetek legyszi.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
Az elektromos tér vonzza a töltéssel rendelkező olajcseppet, amivel ellenhat az olajcsepp súlya. Egyensúly esetén a két erőnek egyenlőnek kell lennie.
Az elektromos tér által kifejtett erő F=Q·E
továbbá
U=E·d⇒E=U/d
F=Q·U/d
Az olajcsepp súlya:
p⇒ez lesz a" ró", a sűrűség jele
G=p·V·g (V az olajcsepp térfogata)
F=G
Q·U/d=p·V·g⇒V=Q·U/p·g·d=1,6·10-19·10³/0,9·10³·9,81·10-2=1,81·10-18
A gömb (olajcsepp térfogata), amiből a sugarat számítjuk
V=4/3·r³·π⇒r³=1.81·10-18·3/4·3.14=432,3·10-21
ebből, ha köbgyököt vonunk, akkor
r=7,52·10-7m
0