Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika házi

Főoldal » Középiskola » Fizika
389
Csatoltam képet. Segítsetek legyszi.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
A Coulomb-törvény alapján:

F = k * Q₁ * Q₂ / r²

F = 1 N

k=9*10⁹ N*m²/C²

Q₁=Q₂

r=94,5 km = 94500 m

Q² = F * r² / k = 1 N * 94500² m² / 9*10⁹ (N*m²/C²) = 0,99225 C²

Q = 0,996 C = 1 C
Módosítva: 6 éve
1