Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Derékszögű trapéz alakú hasáb

Főoldal » Általános iskola » Matematika
614
KI kellene számolni.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
a rajzon lévő három szög egy nevezetes derékszögű háromszög, az oldalak aránya 3:4:5 (pitagoraszi számhármas). Az átfogó 24/3*5=40mm
a kerület így: K=40+40+32+16=128mm
a területe: T=(40+16)/2*32=896mm2
A térfogat: T*M=896*20=17920mm3 (fontos hogy egyezzen a mértékegység pl mindent miliben)
A felszín: A=2*T+K*M=2*896+128*20=4352mm2
0