Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek feladat

Főoldal » Középiskola » Matematika
425
Sziasztok!
Ebben a feladatban szeretnék kérni segítséget:

Hány cm sugarú kör írható a négyzet köré?

Előre is köszönöm szépen a segítségeteket!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, feladat, Matematika, érettségi
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Attól függ, hogy milyen nagy a négyzet :))

Lásd téglalapos feladat megoldása...

négyzet átlója egybeesik a kör átmérőjével..Pit tétel.

a négyte + a négyzet = (2r) négyzete

2 szer a négyzete = 4 szer r négyzete

a négyzete = 2 szer r négyzete

a = gyök kettő ször r
0