Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek feladat

Főoldal » Középiskola » Matematika
457
Sziasztok!
Ebben a feladatban szeretnék kérni segítséget:

Egy 3km hosszú út 150m magas dombra vezet. Mekkora az út emelkedési szöge?

Előre is köszönöm szépen a segítségeteket!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, feladat, Matematika, érettségi
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
Felírsz egy derékszögű háromszöget, melynek az átfogója a 3 km, az egyik befogója a 150 m. Alkalmazol egy Pitagorasz tételt, aztán lényegében azt a szögfüggvényt használod, amelyiket akarod
0

150 m =szemközti oldal
3000 m = átfogó

sin (szög) = 150/3000
sin (szög) = 0.05
szgép shift sin

szög = 2,87 fok
0