Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Húrtrapéz alakú hasáb

Főoldal » Általános iskola » Matematika
693
Ezt kellene kiszámolni
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
kiveszel a közepéből egy 3*m méretű téglalapot.
A megmaradt 2 háromszög egybevágó, egyik befogója: x=(6-3)/2=1,5cm
az átfogó: b=3,9cm
a magasság: m=gyök(3,92-1,52)=3,6cm
A kerület: K=a+2b+c=6+2*3,9+3=16,8cm
A terület: T=(a+c)/2*m=(6+3)/2*3,6=16,2cm2
A felszín: A=2T+K*M=2*16,2+16,8*2=66cm2
A térfogat: V=T*M=16,2*2=32,4cm3
0