Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valaki segitene?

Főoldal » Középiskola » Matematika
584
Van egy földterületed, 50.25 méter széles és 200 méter hosszú. Kukoricát ültetsz bele. A sorok közötti távolság 75 cm, 2 kukorica között pedig a távolság 25 cm.
a) Mennyi szem kukoricára van szükséged az ültetéshez?
b) Ha egy zsákban 5000 szem kukorica van és 2300 dinárba kerül, hány zsák magkukoricát kell megvennem és az mennyibe fog kerülni?
c) Ha egy cső kukorica átlag 400 gramm, hány tonna termésünk lesz? (csöves kukoricában számolva)
d) Ha 1.3 tonna csőves kukoricából lesz 1 tonna szemes kukorica és 1 kg szemes kukoricáért 16 dinárt kapunk, eladás után mennyi pénzt fogunk kapni?

Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

3
Rajta vagyok.
0

Csatoltam képet. Folytatom.
Módosítva: 6 éve
1

Csatoltam képet. Ajánlom figyelmedbe a következő youtube videómat, mivel ezzel a technikával könnyen válthatsz mértékegységet. Ha lesz időd kérlek nézd meg. OK? Kérlek az egyik képnél jelöld a válaszomat megoldásnak. Köszi!
https://www.youtube.com/watch?v=h0TEiZpzQi8&list=PLwXxAxAEOlGiHVOVZ3PZ7CYb_R6bJ0B7n&index=6
Módosítva: 6 éve
1