Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek feladat

Főoldal » Középiskola » Matematika
705
Sziasztok!
Ebben a feladatban szeretnék kérni segítséget:

Egy mértani sorozat első tagja 2, negyedik tagja 54. Határozza meg a sorozat ötödik tagját!

Előre is köszönöm szépen a segítségeteket!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, feladat, Matematika, érettségi
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
d=(an-a1)/(n-1)
Vagyis d=52/3=17,33333....
Az ötödik tag 54+17,3333333....
0