Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek feladat

Főoldal » Középiskola » Matematika
410
Sziasztok!
Ebben a feladatban szeretnék kérni segítséget:

Egy háromszög belső szögeinek aránya 1:3:5. Mekkorák a háromszög szögei?

Előre is köszönöm szépen a segítségeteket!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, feladat, Matematika, érettségi
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
A háromszög belső szögeinek összege: 180
arányok összege : 9
180:9=20
α = 20 (20x1)
β = 60 (20x3)
γ = 100 (20X5)
0