Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Help pls

Főoldal » Általános iskola » Matematika
489
egy szám és 15 összegének 5-szöröse 80nál 25tel nagyobb ,melyik az a szám ?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, sos, pls, nyitotmondat
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
(x+15) x 5 = 105 (80+25) / :5
x+15= 21 /-15
x=6

Ell.

(6+15) x 5 = 105
21x5 = 105
105=105
1