Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek feladat

Főoldal » Középiskola » Matematika
460
Sziasztok!
Ebben a feladatban szeretnék kérni segítséget:

Egy 10cm sugarú körbe írt téglalap oldalainak aránya 3:4. Mekkorák a téglalap oldalai?

Előre is köszönöm szépen a segítségeteket!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, feladat, Matematika, érettségi
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
A téglalap átlója egybeesik a kör átmérőjével (Thalesz tétele)

Pitagórasz tétele:
(3x) négyzete + (4x) négyzete = 20 négyzete
9 x négyzet + 16 x négyzet = 400
x négyzete = 16
x = 4

12 és 16 cm.
0