Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek feladat

Főoldal » Középiskola » Matematika
658
Sziasztok!
Ebben a feladatban szeretnék kérni segítséget:

Egy osztályban 36 tanuló érettségizik matematikából. Tudjuk, hogy hattal többen választották a középszintű érettségit, mint az emelt szintűt. Hányan érettségiznek emelt szinten?

Előre is köszönöm szépen a segítségeteket!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, feladat, Matematika, érettségi
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Emelt szintű: x
Középszintű: x+6
Összesen: 2x+6=36
2x=30
x=15
Így 15-en érettségiznek emelt szinten
-1