Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek feladat

Főoldal » Középiskola » Matematika
432
Sziasztok!
Ebben a feladatban szeretnék kérni segítséget:

Derékszögű háromszög befogói 5cm és 12cm. Mekkora az átfogóhoz tartozó magasság hossza?

Előre is köszönöm szépen a segítségeteket!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, feladat, Matematika, érettségi
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Ennek a háromszögnek a területe: (5×12)/2=30 cm²
Az átfogó hossza:
5²+12²=átfogó²⇒átfogó=13 cm
Ha így számoljuk a területet: (13×ehhez az oldalhoz tartozó magasság)/2=30 cm⇒magasság=60/13 cm
-1