Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika törtes egyenletek

Főoldal » Általános iskola » Matematika
326
Kérlek valaki segítsen! Előre is köszönöm!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
Akkor segítesz bogicasulyok csatoltam a képet
0

3/5x - 4/7= 1/2 / közös nevező

42/70x- 40/70= 35/70 / +40/70

42/70x = 75/70 / : 42/70
x = 42/ 75 = 0,56

3x-6/5-2=7 /+2
3x-6/5=9 /x5
3x-6=45 /+6
3x= 51 /:3
x = 17


0