Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valaki tudna segíteni ebben a feladatban?

Főoldal » Középiskola » Matematika
320
Valaki tudna segíteni ebben a feladatban?

Előre is köszönöm a segítséget!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
a és b metszéspontja:
egyenletrendszert kell megoldani

y = 1
x+y = 6

x = 5 jön ki :)
a és b metszéspontja (5,1)


a és c metszéspontja:
egyenletrendszert megoldani
y= 1
-5x + 3y= 15
-5 +3y= 15
3y= 20
y =20/3

Q(20/3, 1)

b és c metszéspontja:
x + y = 6
-5x+3y= 15


5x+5y=30
-5x+3y=15

összeadva 8y= 45
y= 45/8

x = 6-45/8
1