Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek feladat

Főoldal » Középiskola » Matematika
961
Sziasztok!
Ebben a feladatban szeretnék kérni segítséget:

Oldja meg az alábbi egyenletrendszert!
2x-3y=5
4x+y=8

Előre is köszönöm szépen a segítségeteket!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, feladat, Matematika, érettségi
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
2x-3y=5
4x+y=8
Az 1. egyenletet megszorozzuk kettővel:
4x-6y=10
Ezt kivonjuk a 2. egyenletből: 7y=(-2)
y=-(2/7), és x=29/14
-1