Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek feladat

Főoldal » Középiskola » Matematika
797
Sziasztok!
Ebben a feladatban szeretnék kérni segítséget:

Mekkorák az a=5cm élű kocka lapátlói és testátlói?

Előre is köszönöm szépen a segítségeteket!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, feladat, Matematika, érettségi
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Téglatest (így a kocka) testátójára igaz:

testátló négyzete = egy csúcsból kiinduló élek négyzeteinek összege
testátló négyzete = 5 négyzete +5 négyzete + 5 négyzete =75
testátló = gyök 75

lapátló négyzete = 5 négyzete + 5 négyzete (Pitagorasz tétele)
lapátló = gyök 50
0