Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Logikai rejtvény

Főoldal » Általános iskola » Matematika
474
Amarilla és Mirabella a két boszorkány békákat tart.
-ha az egyik békádat nekem adod, kétszer annyi békám lesz, mint neked-mondja Mirabella.
-Jobb lenne, ha te adnál nekem egyet, mert akkor mindkettőnknek ugyanannyi lenne - felel Amarilla. Hány békája van a 2 boszinak külön-külön?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Amarilla: x
Mirabella: y
Felírva kettő egyenletként:
(x-1)×2=y+1⇒2x-2=y+1⇒2x-2-1=y⇒2x-3=y
y-1=x+1
A 2. egyenletbe behelyettesítve:
2x-3-1=x+1
2x-4=x+1
2x-5=x
-5=-x
x=5, és y=7
Így Amarillának 5, és Mirabellának 7 békája van


-1