Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SEGITSEG!

Főoldal » Középiskola » Matematika
1205
Egy háromszög oldalai 13, 17 és 20cm hosszúak. Egy hozzá hasonló háromszög kerülete 80 cm.
a)mennyi a hasonlóság aránya?
b)mekkorák a 80 cm kerületű háromszög oldalai?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
sos
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
Ennek a háromszögnek a kerülete összesen: 50 cm
(80-50)/3=10 cm-el növeljük mindegyik adatot
a,
1:1,6
b,
Oldalai: 23, 27 és 30 cm-esek

0

Hasonlóság aránya = kerületek aránya (mert az is hosszúság)
Ker első háromszög = 13+17+20 = 50
Ker második = 80
Második az első 80/50 = 1,6 szorosa
has aránya = 1,6

A második oldalai az elsőnek az 1,6 szorosai.
B. Gy
1