Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Ez az utolsó

Főoldal » Általános iskola » Matematika
446
A háromszögben az α : β : γ szögek aránya 1:4:5. Milyen nagyok a háromszög szögei?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
x+4x+5x=10x
10x=180 fok
x=18 fok
Így a háromszög szögei: 18 fok, 72 fok, és 90 fok
0