Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Még mindig

Főoldal » Általános iskola » Matematika
418
A király szétosztotta a három gyereke kotz az aranypénzt 2:5:4 arányban. Menny pénze volt a királynak ha a legkevesebbet a legkisseb fiú kpata.Mégpedig 260 aranypénzt
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Összesen: 2x+5x+4x=11x
A legkevesebb a 2x=260⇒x=130
Így összesen: 11×130=1430 ft pénze van a királynak
-1