Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Szöveges feladatok

Főoldal » Középiskola » Matematika
690
egy evfolyamon 80 tanulo tanulja a nemet illetve angol nyelvek egyiket.ev vegen a nemetes tanulok 20%-a atigazol az angolos csoportba igy azok letszama 12%kal no .hanyan lesznek igy az egyes csoportokban
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
németesek: x
angolosok: 80-x
Németesek lesznek: x-(20/100)x=80/100x
Angolosok: (80-x)×(12/100)=20/100x
x=30
30 németes és 50 angolos
-1