Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Szöveges feladatok

Főoldal » Középiskola » Matematika
1019
egy apa 24evvel idosebb fianal hat evvel ezelott az apa otszor annyi idos volt mint a fia .hany evesek most.
6eves es 30eves ,10eves 34eves,14eves es 38eves,12eves es 36eves
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
A fiú most x éves, az apa x+24 éves

Hat évvel ezelőtt a fiú x-6 éves, az apa x+18 éves volt
(x+18)/(x-6)=5 ⇒ x=12 x+24=36 Tehát a fiú 12 éves, az apa 36 éves
0