Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Szöveges feladatok

Főoldal » Középiskola » Matematika
1040
két szám kulonbsege 80 ha a kisebbik szám ketszeresehez hozzaadjuk a legnagyobb szam haromszorosat 410 lesz az eredmeny melyik ez a ket szam?105 es 255,115es 245,105es 245
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
a-b=80⇒2a-2b=160
2b+3a=410
5a=570
a=114 és b=34

Módosítva: 6 éve
-1

mindjárt kijavítom
-1