Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kéne egy kis segítség a matekben

Főoldal » Általános iskola » Matematika
1626
Az x és y valós számok között a következő összefüggés áll fenn:

2 − 3x = 7(5y – 3)

a-b-c) Mennyi az x értéke, ha y = 4 ? Írd le a számolás menetét is!
d-e-f-g) Mennyi az y értéke, ha x = 5 ? Írd le a számolás menetét is!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
1. feladat
2-3x=35y-21
Ha y=4, akkor: 2-3x=35×4-21
2-3x=119
-3x=117
x=(-39)
2. feladat
Behelyettesítve az x helyére:
2-3×5=35y-21
-13=35y-21 /+21
8=35y
y=8/35







0