Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Szöveges feladatok

Főoldal » Középiskola » Matematika
1125
egy 25000ft-os kabát árát 36%-kal csökentették .hány %kal kell felemelni hogy az eredeti áron árulhassák?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
25000Ft×(36/100)=9000 ft lejön, így 16000 ft így
16000×(x/100)=25000
x=156,25, így 56,25 %-al kell felemelni

-1