Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Szöveges feladatok

Főoldal » Középiskola » Matematika
1543
egy apa 28evvel idosebb fianal nyolc ev mulva az apa haromszor annyi idos lesz mint a fia hany evesek lesznek akkot?
lehetőségek :14eves es 42eves,13eves és 31eves,15 eves es 43eves
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Most:
Fiú: x
Apa: x+28
8 év múlva:
Fiú: x+8
Apa: x+36
És tudjuk hogy: (x+8)×3=x+36
3x+24=x+36
3x=x+12
2x=12
x=6 éves most a fiú
Fiú 8 év múlva: 14
Apa 8 év múlva: 42


-1