Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika szöveges feladatok

Főoldal » Középiskola » Matematika
833
Lili most hatszor olyan idős, mint Matyi. Egy év múlva már csak 8/3 lesz kettejük korának aránya. Melyikük hány éves most?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
2
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Lili x, Matyi y éves

x/y=6 és (x+1)/(y+1)=8/3 ⇒ x=3 és y=0,5
Tehát Lili most 3 éves, Matyi pedig 0,5 éves
1