Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valaki tudna gyorsan segíteni?

Főoldal » Középiskola » Matematika
555
Mekkora az 1,0 literes tejesdoboz magassága, ha alapja 5 cm oldalú négyzet?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Ez egy négyzet alapú hasáb lesz:
Négyzet alapterülete: 5²=25 cm²
1 liter=1 dm³=1000 cm³
A terület: 25 cm²×m=1000 cm³⇒m=40 cm a magassága
1