Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek, még ma kellene leadni

Főoldal » Általános iskola » Matematika
897
Egy négyszög belső szögeinek aránya 2 : 7 : 2 : 7
Hány fokosak a négyszög szögei? Milyen fajta négyszög?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Összesen a szögek összege: 2x+2x+7x+7x=18x
18x=360 fok
x=20 fok
Így a szögei: 40 fok, 40 fok, 140 fok, és 140 fok
Ez tompaszögű négyszög
0