Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

A fajhő

Főoldal » Általános iskola » Fizika
1559
A gépolaj fajhője 1,68 Kj per kg•°C. Mennyi hő szükséges 1 kg tömegű gépolaj hőmérsékletének 1 °C-kal történő emeléshez?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

2
A fajhő mértékegységét "értelmezve" meg tudod adni a választ! Minden más esetben is így értelmezheted a fizikai mennyiségek mértékegységeit!
Ez esetben:
az 1,68kJ/kg·⁰C azt jelenti, hogy az anyag 1kg-jának 1⁰C-al való megemeléséhez, 1,68kJ energia szükséges!
1

Adatok:
c=1,68kJ/kg.⁰C
m=1kg
ΔT=1⁰C
Q=c·m·ΔT=1,68·1·1=1,68kJ
1