Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valaki segítene?

Főoldal » Középiskola » Matematika
620
Mekkora az 0,7 literes tejesdoboz magassága, ha alapja 8 cm oldalú négyzet?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Ez egy hasáb lesz, aminek úgy számoljuk ki a területét hogy:
V=alapterület×magasság
Alapterület: 8cm×8cm=64 cm²
Így 64cm²×m=0,7 liter=700 ml⇒m=10,06 cm a tejes doboz magassága
1 dm³=1 liter
1 cm³=1 ml
Így 0,7 liter=700 ml

0