Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segitsetek gyorsan

Főoldal » Középiskola » Matematika
691
3x-2y=8
2x+y=10

21x-9y+3=0
4x-5y+17=0

5(3x+5y)-9(6x+5y)=-5
2(3x+5y)+4(6x+5y)=-2

ezeket egyenlettel kellene megoldani segitsetek
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
1. feladat
3x-2y=8⇒6x-4y=16
2x+y=10⇒6x+3y=30
A 2.-ból kivonjuk az 1.-t: 7y=14⇒y=2, és x=4
2. feladat
21x-9y=-3⇒84x-36y=-12
4x-5y=-17⇒84x-105y=-357
Az 1.-ből kivonjuk a 2.-at: 69y=345⇒y=5, és x=2
3.feladat
Felbontva a zárójeleket:
15x+25y-54x-45y=-5⇒(-39x)-20y=-5⇒117x+60y=15
6x+10y+24x+20y=-2⇒30x+30y=(-2)⇒60x+60y=(-4)
Az 1.-ből kivonjuk a 2.-at: 57x=19⇒x=1/3, és y=(-0,4)








-1